sałatka z pęcherzycy na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Sałatka z pęcherzycy na zimę
0

Nadal nie wiesz,co ugotować z pęcherzycą? A to bardzo wszechstronny składnik! Dżem i różnorodne sałatki są z niego równie dobre. To ostatnia opcja, na której chcę się bardziej skupić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i spłucz pęcherzycę i zalej wrzącą wodą przez 2-3 minuty.

Pokrój go w kliny. Pokrój pozostałe warzywa na dowolne średnie kawałki.

Dodaj całe ząbki czosnku i posiekane zioła.

Dodaj sól, cukier, pieprz i ocet, wymieszaj sałatkę i odstaw na 15 minut.

Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 10-15 minut i zwinąć w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy