Adjika pomidorowa z czosnkiem i papryką bez gotowania

15 min
10 porcji
Adżika z pomidorów z czosnkiem i papryką bez gotowania
yakovlevadaria, stock.adobe.com
0

Zwracam uwagę na wspaniały przepis na adżiki z pomidorów z czosnkiem i papryką bez gotowania. Przygotowując warzywa, zwróć uwagę, że gorzka papryka ma różne stopnie ostrości. Ponadto jego ilość można dostosować do własnych upodobań.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ostrą i paprykę na pół, obierz nasiona.

Obierz pomidory, podziel czosnek na ząbki i obierz.

Zmiel warzywa w blenderze.

Dodaj przyprawy, sól, ocet i dobrze wymieszaj.

Włóż Adjikę do czystych, suchych słoików, zamknij pokrywkami i włóż do lodówki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy