dania główne 31.01.2022

skrzydełka z kurczaka z czerwoną papryką i sosem teriyaki w piekarniku

50 min
4 porcje
Skrzydełka z kurczaka z czerwoną papryką i sosem teriyaki w piekarniku
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Sos teriyaki jest często używany w kuchni japońskiej do przygotowywania mięs, ryb i sałatek. Dzięki niemu danie okazuje się nie tylko smaczniejsze, ale także piękniejsze. W tym przepisie SOS odgrywa kluczową rolę. Polecam posypać gotowe skrzydła sezamem i ziołami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz skrzydełka z kurczaka, dokładnie osusz i włóż do miski.

Dodaj sos teriyaki, zmielony czarny pieprz, sól i czosnek przepuszczony przez prasę.

Posiekaj ostrą paprykę i wlej do miski ze skrzydłami.

Wymieszaj i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.

Ułóż skrzydełka w wysmarowanej formie i przykryj folią. Piecz przez 30 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

Zdejmij folię i kontynuuj gotowanie przez kolejne 7-10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy