dania główne 24.01.2022

łosoś w panierce orzechowej w piekarniku

25 min
2 porcje
Łosoś w panierce orzechowej w piekarniku
fahrwasser, stock.adobe.com
0

Łosoś pieczony w orzechach to bardzo nietypowe rozwiązanie dla tych, którzy nie boją się niebanalnych eksperymentów. Aromatyczna chrupiąca panierka jest oryginalnie połączona z najdelikatniejszym mięsem czerwonej ryby. A dzięki temu, że danie jest gotowane w piekarniku, nie potrzebujesz dodatkowego tłuszczu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj kawałki łososia przyprawami i posmaruj olejem.

Zmiel czosnek i orzeszki ziemne nożem lub w blenderze.

Równomiernie przykryj kawałki ryby tą masą.

Piecz łososia przez 20 minut w 190 stopniach i podawaj z ziołami i warzywami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy