pierwsze dania 15.03.2022

milk Chowder

1 godz. 0 min.
4 porcje
Milk Chowder
JJAVA, stock.adobe.com
0

Gęsty Amerykański Chowder był kiedyś prostym daniem rybackim popularnym w Anglii i Francji. Od tego czasu liczba jego odmian sięga dziesiątek. Dziś proponuję wypróbować taką lekką wersję na mleku zamiast ciężkiej śmietany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozdrobnij i usmaż boczek na złoty kolor, odłóż na bok.

Na tej samej patelni usmaż posiekaną marchewkę z porami. Dodaj przyprawy, mąkę i wymieszaj.

Wlej wodę i mleko do smażenia, zagotuj.

Włóż tam małże i krewetki i gotuj Chowder przez kolejne 5-10 minut.

Na samym końcu dodaj boczek i wymieszaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy