pierwsze dania 14.03.2022

marynata z pomidorem

1 godz. 30 min.
4 porcje
Marynata z pomidorem
nesavinov, stock.adobe.com
0

Tylko kilka łyżek pomidora nadaje marynacie piękny odcień i jeszcze jaśniejszy smak. Radzę przy okazji spróbować tej opcji. I tym razem ugotujemy go na bulionie z mięsa i podrobów z kurczaka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj wołowinę wodą i gotuj na wolnym ogniu przez około 40 minut.

Dodaj umyte serca i gotuj przez kolejne 20-30 minut.

Wyślij jęczmień do bulionu. Po 10-15 minutach dodaj pokrojone ziemniaki, marchewkę i cebulę.

Gdy warzywa się ugotują, dodaj starte pikle, solankę, koncentrat pomidorowy i przyprawy.

Wymieszaj marynatę, zagotuj i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy