solanka z pieczarkami na zimę w słoikach

2 godz. 0 min.
4 porcje
Solanka z pieczarkami na zimę w słoikach
0

Solanka z pieczarkami to nie tylko pyszne danie na każdy dzień, ale także dobre przygotowanie na przyszłość, jeśli prawidłowo zwiniesz je w słoiki. Technologia gotowania prawie nie różni się od sałatek zimowych, a otrzymasz gotowe danie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Arbitralnie posiekaj pieczarki i gotuj je przez 5-7 minut.

Posiekaj kapustę, zetrzyj marchewki, posiekaj cebulę i dodaj wszystkie pozostałe składniki do warzyw.

Doprowadzić wszystko razem do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1.5-2 godziny na małym ogniu, mieszając.

Rzuć mieszankę do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy