Fińskie marynowanie ogórków na zimę

15 min
10 porcji
Marynowanie ogórków po fińsku na zimę
pundapanda, stock.adobe.com
0

Ten przepis wykorzystuje dużo cukru i octu. Marynowanie ogórków w języku fińskim odbywa się na gorąco. Pokrojone warzywa są gotowane, a następnie układane w słoikach i zalewane gorącą marynatą. Możesz pobrać próbkę za miesiąc.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogórki, obraną cebulę, czosnek i paprykę.

W dużym rondlu zagotuj wodę, dodaj przyprawy, parasole koperkowe, sól i cukier.

Dodaj warzywa i gotuj przez 2 minuty.

Warzywa wyłowić łyżką cedzakową i włożyć do słoików.

Do wrzącej marynaty dodaj ocet i natychmiast zdejmij z ognia.

Wlej marynatę do słoików, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy