dżem jabłkowo-morelowy

25 min
8 porcji
Dżem jabłkowo
tashka2000, stock.adobe.com
0

Sezon morelowy rozpoczyna się w połowie lata. W tym czasie dojrzewają wczesne jabłka. Spróbuj połączyć te owoce i zrobić niesamowicie pyszny dżem jabłkowo-morelowy! Zimą można go podawać z naleśnikami, naleśnikami i dodawać do wypieków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka, morele przekrój na pół i obierz.

Rozdrobnij owoce w dowolny sposób I przenieś na patelnię o odpowiedniej wielkości.

Przykryj cukrem i pozostaw na 1,5-2 godziny.

Ustaw garnek na małym ogniu i gotuj przez 10 minut.

Dodaj sok z cytryny, zmielony cynamon i wymieszaj.

Puree masę za pomocą blendera zanurzeniowego, podpal i podgrzewaj przez kolejne 5 minut.

Włóż gorący dżem do przygotowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy