pikantna adjika pomidorowa z jabłkami i czosnkiem na zimę

1 godz. 40 min.
6 porcji
Pikantna adżika z pomidorów z jabłkami i czosnkiem na zimę
Fanfo, stock.adobe.com
0

Spróbuj zrobić pikantną Adjikę pomidorową z jabłkami i czosnkiem na zimę. Jabłka dodają delikatności, a czosnek pikantności. Pomidory zapewniają jasny smak i zapach. SOS utrzymuje się przez długi czas, więc możesz cieszyć się nim nawet w najzimniejszy zimowy dzień.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz owoce i warzywa i przepuść wszystko przez maszynę do mięsa.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez godzinę na małym ogniu.

Dodaj olej, ocet, cukier i sól. Dusić przez kolejne 20 minut.

Zwiń Adjikę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy