kawior z bakłażana na zimę przez blender

1 godz. 5 min.
5 porcji
Kawior z bakłażana na zimę przez blender
Atlas, stock.adobe.com
0

Przekąskę warzywną można kupić w sklepie, ale lepiej zrobić ją samodzielnie. Nie wiesz jak? Skorzystaj z tego wspaniałego przepisu, a otrzymasz pyszny kawior z bakłażana na zimę. Aby nie kroić warzyw ręcznie, przepuśćmy je przez blender.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obrać bakłażany, pokroić na duże kawałki i zalać osoloną wodą przez 15 minut.

Zmiel bakłażana, marchewkę, pomidory i obraną cebulę w blenderze.

Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.

Dodaj marchewki i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

Dodaj bakłażana, sól i mielony pieprz. Tomić przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj pomidory i kontynuuj gotowanie, aż nadmiar wilgoci wyparuje.

Wlej ocet, wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Napełnij przygotowane słoiki gorącym kawiorem i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy