pietruszka z czosnkiem na zimę

10 min
1 porcja
Pietruszka z czosnkiem na zimę
M.studio, stock.adobe.com
0

Uwielbiam ten przepis, ponieważ jest łatwy i szybki. Rezultatem jest uniwersalny dodatek do gotowania różnych potraw zimą. Aby przygotować pietruszkę z czosnkiem na zimę, potrzebujesz minimum składników i czasu.

Składniki

  • pietruszka - 200 g
  • czosnek - 1 Głowa
  • sól - 1 łyżeczka do smaku
  • Olej roślinny - 50 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pietruszkę, osusz i przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj tam czosnek.

Dodaj sól, olej i opcjonalnie przyprawy.

Wymieszaj wszystko razem, włóż do suchego i czystego słoika i przechowuj w lodówce lub w piwnicy.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy