mrożony dżem truskawkowy

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z mrożonych truskawek
135pixels, stock.adobe.com
0

Kto powiedział, że dżem można zrobić tylko ze świeżych jagód w szczycie sezonu? Całkiem odpowiedni i zamrożony. To prawdziwe zbawienie, gdy nie ma czasu, aby od razu zająć się świeżymi zbiorami. Następnie zrozumiemy przykład takiego dżemu truskawkowego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posyp mrożone jagody cukrem i pozwól im się stopić.

Doprowadzić do wrzenia i dodać gałązkę tymianku.

Gotuj dżem przez 5 minut, dodaj sok z cytryny i usuń tymianek. W razie potrzeby zetrzyj dżem lub zmiel blenderem.

Gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy