desery 19.07.2023

śmietana na kefirze

1 godz. 30 min.
4 porcje
Śmietana na kefirze
shymar27, stock.adobe.com
0

Mam kilka ulubionych i zupełnie różnych przepisów na kwaśną śmietanę, wśród których wybieram nastrój i życzenia gospodarstw domowych. Ta opcja na kefirze jest jedną z nich. Taka domowa uczta na herbatę jest zawsze smaczniejsza niż każde ciasto sklepowe.

Składniki

do ciast:
do kremu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka, kefir i oba rodzaje cukru trzepaczką.

Dodaj przesiane suche składniki i wymieszaj ciasto.

Piec kolejno ciasta o grubości 10-15 mm, wlewając ciasto do formy. 5-7 minut na ciasto w piekarniku w 180 stopniach.

Ubij składniki kremu mikserem, aż będą puszyste.

Posmaruj ciasta i zbierz śmietanę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy