dżem ogórkowy z miętą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem ogórkowy z miętą
zakiroff, stock.adobe.com
0

Smak lata to truskawki, brzoskwinie, i inne jagody i owoce. A smak lata to soczyste i chrupiące młode ogórki. Zwłaszcza w połączeniu z orzeźwiającymi liśćmi mięty. Ta kombinacja jest coraz częściej stosowana w napojach bezalkoholowych. A teraz w przygotowaniu dżemu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel miętę w blenderze i usuń skórkę z cytryny i wyciśnij sok.

Obierz ogórki i bardzo drobno posiekaj.

Połącz wszystkie składniki i gotuj na małym ogniu przez około 30-40 minut. W razie potrzeby dodaj więcej cukru.

Włóż dżem do słoików i sterylizuj je przez kolejne 15 minut.

Zwiń dżem pokrywkami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy