galaretka z derenia bez pestek

50 min
4 porcje
Galaretka z derenia bez pestek
vanillla, stock.adobe.com
0

Dżem z pestkami to rzecz dla amatorów. Zwłaszcza jeśli mówimy o gęstej galarecie, którą chcesz po prostu zjeść łyżką bez zastanowienia. W takim przypadku proponuję pozbyć się kości w tym procesie. I powiem ci więcej na przykładzie galaretki z derenia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozpuść żelatynę w kilku łyżkach wody zgodnie z instrukcją.

Wlej resztę wody do derenia, gotuj, aż jagody będą miękkie i przetrzyj wszystko przez sito.

Dodaj cukier do puree z derenia, ponownie zagotuj i gotuj przez 15 minut.

Wlej żelatynę, wymieszaj, zdejmij z ognia i ułóż galaretkę w sterylnych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy