galaretka z wiciokrzewu na zimę

40 min
4 porcje
Galaretka z wiciokrzewu na zimę
ricka_kinamoto, stock.adobe.com
0

Kiedyś przejrzałem wiele przepisów na półfabrykaty z wiciokrzewu w poszukiwaniu tego samego. I wreszcie się znalazł. Ta galaretka została już wielokrotnie wypróbowana w praktyce, więc teraz mogę bezpiecznie podzielić się z Tobą przepisem. Smacznego!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj wiciokrzew i napełnij wodą.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 7-10 minut.

Przetrzyj przez sito i dodaj cukier.

Ponownie zagotuj i gotuj galaretkę do grubości 15-20 minut.

Zwiń go na zimę w wysterylizowanych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy