dżem z rokitnika z cukrem

20 min
4 porcje
Dżem z rokitnika z cukrem
Roman, stock.adobe.com
0

Dżem z rokitnika z cukrem jest bardzo przydatny, ponieważ zachowuje wszystkie korzystne właściwości jagód. Dżem ma niesamowity aromat i smak, a całe jagody nadają mu ciekawą konsystencję.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dobrze opłucz jagody przed zrobieniem dżemu. Usuń liście, zepsute jagody i sadzonki. Dobrze wysusz.

Następnie potrzebujemy blendera, ale możesz też użyć widelca lub prasy do ziemniaków. Dobrze zmiksuj jagody w blenderze, aby uzyskać praktycznie mus.

Wymieszaj powstałą mieszaninę z cukrem i włóż do słoików. Wstaw do lodówki. Możesz jeść następnego dnia.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy