marynowane całe buraki na zimę w słoikach

2 godz. 0 min.
4 porcje
Marynowane całe buraki na zimę w słoikach
HandmadePictures, stock.adobe.com
0

Jednym z najciekawszych sposobów przygotowania buraków na zimę była ta opcja. Proponuję marynować go w słoikach w całości. Wymaga to małych roślin okopowych o mniej więcej tej samej wielkości. A potem możesz zrobić wszystko z przygotowaniem-dodać do sałatek, barszczu, zup i innych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj buraki do miękkości, obierz i włóż do wysterylizowanych słoików.

Zagotuj wodę i wszystkie inne składniki.

Napełnij buraki wrzącą marynatą i sterylizuj słoiki przez kolejne 15 minut.

Zwiń przedmiot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy