lecho na zimę bez octu

50 min
14 porcji
Lecho na zimę bez octu
Małgorzata Miedwiediew, stock.adobe.com
0

Świetny przepis na przepyszną przekąskę warzywną na zimę. Lecho bez octu doskonale trzyma się nawet w temperaturze pokojowej. Oczywiście wiele zależy od naczyń. Słoiki, pokrywki wysterylizować z wyprzedzeniem na parze i wysuszyć.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój marchewkę, obraną cebulę, bułgarską i ostrą paprykę.

Przełóż pomidory przez sokowirówkę.

Wymieszaj powstały sok z cukrem, solą, przyprawami i olejem. Gotuj przez 15 minut.

Dodaj posiekane warzywa i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut.

Napełnij sterylizowane słoiki gorącym lecho, zwiń, odwróć do góry nogami i owiń kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy