przekąski 29.06.2023

ciasto sushi z węgorzem

20 min
4 porcje
Ciasto sushi z węgorzem
Reina Hayasaka, stock.adobe.com
0

Zamiast standardowych słodkich smakołyków na wakacje możesz zrobić ciasto sushi z węgorzem. Dla wygody użyj Formy do serwowania o odpowiednim rozmiarze. Bez tego bardzo trudno będzie idealnie ułożyć składniki. Dekorowanie gotowej przekąski jest zalecane według własnego uznania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój węgorza i czerwoną rybę.

Pokrój jeden ogórek za pomocą obieraczki do warzyw na cienkie plasterki, resztę posiekaj w cienkie paski.

Awokado przekrój na pół, obierz i pestkę, pokrój, skrop sokiem z cytryny.

Umieść formę do serwowania na szerokim talerzu i umieść arkusze nori na dnie. Można je ciąć i łamać, dostosowując je do kształtu.

Rozłóż połowę ryżu i lekko ubij.

Dodaj warstwy awokado, sera, węgorza i ogórków w paski.

Rozłóż pozostały ryż, dodaj makaron jajeczny na wierzchu. Ostrożnie wyjmij pierścień do serwowania.

Udekoruj ciasto czerwonym kawiorem i czerwonymi kwiatami ryb.

Boki przekąski obtocz plasterkami ogórka.

Włóż ciasto sushi z węgorzem na 2 godziny do lodówki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy