pikantne lecho z papryki i pomidorów na zimę

1 godz. 15 min.
4 porcje
Pikantne lecho z papryki i pomidorów na zimę
pavel siamionov, stock.adobe.com
0

Pikantne lecho z papryki i pomidorów na zimę to idealny sposób na utrzymanie słonecznego lata w kuchni. Będzie doskonałym dodatkiem do każdego dania, zwłaszcza mięsa i ryb. W zaledwie kilku prostych krokach możesz przygotować ten przepyszny i zdrowy przysmak na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory przez maszynę do mięsa, dodaj olej, cukier i sól i gotuj przez 10 minut.

Posiekaj paprykę, posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki.

Wyślij warzywa do pomidorów i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut na małym ogniu.

Dodaj posiekany czosnek. ostra papryka i ocet.

Dusić przez kolejne 10-15 minut i zwinąć lecho w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy