tkemali ze śliwek i jabłek na zimę

1 godz. 10 min.
10 porcji
Tkemali ze śliwek i jabłek na zimę
Sergey, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz eksperymentować ze smakami i aromatami, sos tkemali ze śliwek i jabłek na zimę to świetny wybór. Wypróbuj go i zaskocz bliskich i gości swoimi umiejętnościami kulinarnymi. Jest szczególnie dobry z daniami mięsnymi i ziemniakami, ale ogólnie nadaje się prawie wszędzie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka, usuń pestki ze śliwki i zmiel owoce w blenderze.

Dodaj tam czosnek i wszystkie przyprawy.

Doprowadź sos do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut na małym ogniu.

Wlej ocet, gotuj przez kolejne 7-10 minut i rozłóż tkemali w suchych, czystych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy