Puree z jabłek z pomarańczą na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Puree z jabłek z pomarańczą na zimę
M.studio, stock.adobe.com
0

Szeroka gama dodatków doskonale nadaje się do klasycznego puree jabłkowego. Na przykład oto przepis z pomarańczą. Powiem ci szczegółowo, jak go ugotować, a jednocześnie – jak zwinąć go w słoikach na zimę, aby przedmiot stał przez cały sezon.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyciśnij sok z pomarańczy i usuń skórkę do smaku.

Jabłka obierz i drobno posiekaj.

Dodaj sok pomarańczowy, skórkę i opcjonalnie przyprawy lub słodzik.

Doprowadź wszystko do wrzenia i gotuj przez pół godziny na małym ogniu, mieszając.

Przetrzyj puree przez sito, gotuj ponownie przez 5-7 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy