pastylka z czarnej porzeczki na zimę

6 godz. 0 min.
2 porcje
Pastylka z czarnej porzeczki na zimę
Natalia Kushnir, stock.adobe.com
0

Jeśli kochasz pastylkę tak jak ja, ale nigdy nie zastanawiałeś się, jak ją zrobić – ten przepis jest dla ciebie. Naprawdę nie ma nic prostszego. Jedynym zastrzeżeniem jest to, że suszenie pastylek wymaga czasu. Ale wysiłek jest minimalny. Dzielę się świetnym przepisem na czarną porzeczkę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dodaj wodę do porzeczek, gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut i zmiel blenderem.

Przetrzyj jagodę przez sito, dodaj cukier i gotuj puree przez kolejne pół godziny na małym ogniu, mieszając.

Wlej pastylkę bardzo cienką warstwą na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia.

Suszyć w piecu w temperaturze 60-80 stopni przez około 5-7 godzin.

Pokrój pastylkę, zwiń i przechowuj w czystych, suchych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy