satsebeli z cebulą na zimę

1 godz. 0 min.
8 porcji
Satsebeli z cebulą na zimę
ismishko, stock.adobe.com
0

Nawet w rodzinnej Gruzji nie ma jednego uniwersalnego przepisu na satsebeli. Wszystkie gospodynie domowe mają własne sztuczki, więc możesz bezpiecznie eksperymentować ze swoimi pomysłami. A dla inspiracji Złap świetny przepis na sacebeli z cebulą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj tam paprykę, cebulę i czosnek.

Doprowadź sos do wrzenia i gotuj przez 20 minut.

Dodaj cukier, sól, olej i przyprawy i gotuj przez kolejne 20 minut.

Dodaj ocet, wymieszaj satsebele i wlej do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy