dania główne 27.01.2022

pstrąg ze szparagami i porami w piekarniku

40 min
2 porcje
Pstrąg ze szparagami i porami w piekarniku
angorius, stock.adobe.com
0

Szparagi są jednym z najpopularniejszych dodatków do każdej pieczonej ryby, a pstrąg nie jest wyjątkiem. Są ku temu dwa powody. Po pierwsze, jest to doskonała kompatybilność smaków. Po drugie, oba te składniki są gotowane w tym samym czasie. Ponadto proponuję dodać zioła i pory. A podczas serwowania - liście sałaty i garść oliwek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść pstrąga i włóż do brzucha plasterki cytryny.

Pokrój pory w pierścienie, a szparagi odetnij twardą część.

Ułóż wszystko w formie, skrop oliwą z oliwek i posyp przyprawami i posiekanym koperkiem.

Piecz pstrąga w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy