desery 16.02.2022

mandarynka Panna Cotta

30 min
2 porcje
Mandarynka Panna Cotta
Natalya Yudina, stock.adobe.com
0

Ta mandarynkowa Panna Cotta jest jedną z najbardziej oryginalnych odmian klasycznego włoskiego deseru w moim arsenale. A wszystko dzięki niezwykłemu połączeniu smaków. Na pewno spodoba się miłośnikom nieprzywierających kwaśnych deserów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij żelatynę wodą zgodnie z instrukcją i pozostaw do spęcznienia.

Ubij śmietanę z miodem do smaku.

Z mandarynka wyciśnij 200 ml soku. Liczba mandarynek może się różnić.

Wyślij połowę żelatyny do soku, a połowę do śmietany.

Gotuj obie masy osobno, aż się rozpuszczą, ale nie gotuj.

Wlej galaretkę mandarynkową do foremek i wyślij do zamrażarki na kilka minut.

Wlać śmietanę i wysłać Panna Cotta do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy