desery 16.02.2022

domowa Marmolada

10 min
4 porcje
Domowa Marmolada
Pkheawtasang, stock.adobe.com
0

W marmoladzie sklepowej wszystko jest dobre, z wyjątkiem kompozycji z wątpliwymi dodatkami, aromatami i barwnikami. Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić to w domu. W razie potrzeby możesz następnie zwinąć kostki w cukier, jeśli nie zrezygnujesz całkowicie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyciśnij sok z mandarynek i jeżyn. Potrzebujesz 100 ml.

Wlej połowę żelatyny do każdej porcji i pozwól jej pęcznieć.

Podgrzej obie porcje, aż się rozpuszczą, ale nie zagotują. Dodaj sahzam.

Wlej płyn cienką warstwą do foremek i wstaw do lodówki, aż stwardnieje, a następnie pokrój.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy