pierwsze dania 22.01.2022

zupa puree z młodego groszku

25 min
4 porcje
Zupa puree z młodego groszku
nblxer, stock.adobe.com
0

Uwielbiam robić taką zupę puree latem, kiedy jest młody groszek. Ogólnie rzecz biorąc, możesz zrobić to również z zamrożonego – różnica nie jest tak znacząca. Udekoruj go podczas serwowania ziołami i kiełkującymi zbożami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i czosnek, smaż, aż będą przezroczyste.

Dodaj posiekane ziemniaki i kontynuuj smażenie przez 5-7 minut.

Zalej wrzącym bulionem i gotuj zupę, aż ziemniaki będą gotowe.

Dodaj groszek i gotuj przez kolejne 5 minut.

Dodaj przyprawy i posiekane zioła i zmiel zupę w blenderze.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy