pierwsze dania 22.01.2022

zupa kukurydziana z warzywami i mięsem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa kukurydziana z warzywami i mięsem
Nelea Reazanteva, stock.adobe.com
0

Zupa kukurydziana z warzywami i mięsem jest dobra zarówno pod względem koloru, jak i smaku. Jest bardzo sycący i różni się nieco od klasycznych przepisów. Faktem jest, że niektóre składniki pozostają drobno posiekane, a nie zmiażdżone, aż będą gładkie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj filety do miękkości, wyjmij z bulionu i pokrój.

Drobno posiekaj cebulę, marchewkę i paprykę i podsmaż na oliwie z oliwek. Dodaj tam kukurydzę i smaż jeszcze przez kilka minut.

Odłóż jedną trzecią warzyw na bok, a resztę zalej bulionem. Gotuj przez 5-7 minut.

Zmiel zupę blenderem, wlej mleko do pożądanej konsystencji i ponownie zagotuj. Dopraw do smaku.

Dodaj kawałki kurczaka, pozostałe warzywa i posiekane warzywa. Zdejmij zupę z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy