dżem agrestowy z liśćmi wiśni

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem agrestowy z liśćmi wiśni
I.H, stock.adobe.com
0

Aby dżem agrestowy zachował jasnozielony kolor, różne gospodynie domowe mają swoje sekrety. Jednym z nich jest użycie liści wiśni. A następnie w przepisie powiem ci, co i jak z nimi zrobić. Bardzo nietypowa i ciekawa technologia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej liście wiśni wodą, zagotuj i gotuj przez 5 minut.

Odcedź bulion, dodaj kwas cytrynowy i cukier i gotuj przez kolejne 5 minut.

Odetnij ogony agrestu i włóż do syropu.

Odstaw na 15 minut, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 10 minut.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy