dżem głogowy bez pestek

1 godz. 0 min.
1 porcja
Dżem z głogu bez pestek
vaivirga, stock.adobe.com
0

Dżem głogowy sam w sobie jest oryginalny. Jego jedynym problemem są Kości, które nie wszystkim przypadną do gustu. Jeśli nie masz znaczenia, możesz oczywiście zostawić je z nimi. Ale jeśli chcesz się ich pozbyć, powiem ci, jak.

Składniki

  • Głogów - 300 g
  • kwas cytrynowy - 2 szczypta
  • woda - 200 ml
  • cukier - 350 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij głóg wodą i gotuj przez 20 minut.

Wrzuć jagody do durszlaka i usuń pestki.

Dodaj cukier do bulionu, zagotuj i gotuj przez 5 minut.

Włóż jagody do garnka i ponownie zagotuj.

Gotuj dżem przez 15 minut, dodaj kwas cytrynowy i zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy