kawior z imbiru na zimę

1 godz. 10 min.
2 porcje
Kawior z imbiru na zimę
tycoon101, stock.adobe.com
0

Z jasnych kolorowych imbirów uzyskuje się ten sam jasny kawior, apetyczny nawet za szklanką słoika. Ponadto jest bardzo prosty w przygotowaniu i nie wymaga od Ciebie żadnych skomplikowanych umiejętności kulinarnych. Ale domownicy i goście z pewnością będą pod wrażeniem!

Składniki

  • Rydzyk - 1 kg
  • marchew - 2 kawałki
  • cebula - 2 kawałki
  • ocet - 2 art.
  • Zieleń - 3 gałązki
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj grzyby przez pół godziny we wrzącej wodzie, pozwól im spłynąć i pokrój losowo.

Pokrój cebulę i marchewkę i smaż wszystko razem, aż będzie miękkie, mieszając.

Zmiel grzyby z warzywami w blenderze lub przepuść przez maszynkę do mięsa.

Dodaj przyprawy i posiekane zioła i dusić masę przez kolejne 15 minut.

Wlej ocet, gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń kawior w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy