Sacebele pomidorowe z przyprawami na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Satsebeli z pomidorów z przyprawami na zimę
Pretti, stock.adobe.com
0

Cóż, kto nie lubi pachnących gruzińskich sosów o ich jasnym i bogatym smaku? Proponuję tym razem przygotować na przyszłość ulubioną sacebelę pomidorową z przyprawami. I możesz zapomnieć o szukaniu pożądanego słoika w sklepach przez całą zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory. Losowo pokrój wszystkie warzywa. Zmiel wszystko blenderem lub przepuść przez maszynę do mięsa.

Doprowadzić masę do wrzenia i po 10 minutach dodać wszystkie przyprawy.

Gotuj przez kolejne 20 minut, mieszając. Dodaj sól, cukier, posiekany czosnek, zioła i skrobię rozcieńczoną w wodzie.

Po 5 minutach wlej ocet. Po kolejnych 5-zwiń sacebele z przyprawami do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy