kompot gruszkowy z miodem na zimę

30 min
4 porcje
Kompot gruszkowy z miodem na zimę
Serhii, stock.adobe.com
0

Gruszki i miód to niesamowite połączenie w dowolnej formie: w wypiekach, w deserach, a nawet w zimowych preparatach. Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić z nich doskonały kompot na zimę. Dzielę się sprawdzonym przepisem, dzięki któremu napój będzie doskonale zachowany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż gruszki do sterylnego słoika i zalej wrzącą wodą.

Przykryj, odstaw na 10 minut i odcedź.

Ponownie zagotuj, ponownie napełnij gruszki i pozostaw na 10 minut pod pokrywką i ponownie osusz.

Zagotuj wodę po raz ostatni i dodaj miód.

Wlej kwas cytrynowy do słoika, polej gruszki syropem miodowym i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy