dżem z czerwonej jarzębiny z cytryną

2 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z czerwonej jarzębiny z cytryną
severga, stock.adobe.com
0

Czerwona jarzębina jest jedną z najciekawszych jagód w półfabrykatach. A wszystko dlatego, że ma bardzo niezwykły i nieco cierpki smak. Aby lekko zrównoważyć kombinację, wolę dodać do niej trochę cytryny. Mówię Ci, jak!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Poparz jarzębinę wrzącą wodą i wrzuć do durszlaka.

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj, aż się rozpuści.

Włóż jarzębinę do syropu, wlej sok z cytryny, dodaj skórkę i odstaw na godzinę.

Zagotuj dżem, gotuj przez 20 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy