![Koreańska Sałatka z bakłażana na zimę Koreańska Sałatka z bakłażana na zimę](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/7204/ce2d7a7cbbbfad1222db5e5efdf1eb4e.jpg)
Wolisz pikantne przekąski, lubisz azjatyckie jedzenie i lubisz koreańskie marchewki? W takim razie na pewno potrzebujesz tego przepisu! W nim powiem Ci, jak prawidłowo gotować bakłażany w tych samych tradycjach. I jak zwinąć je w słoiki, aby cieszyły się przez cały następny sezon.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obrać bakłażana, pokroić w kostkę i smażyć na złoty kolor.
Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce i cienko pokrój paprykę.
Wymieszaj wszystkie składniki i pozostaw na pół godziny.
Warzywa szczelnie włożyć do słoików, zalać pozostałą marynatą i sterylizować przez kolejne 15 minut.
Rzuć bakłażanem na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy