Koreańska Sałatka z bakłażana na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Koreańska Sałatka z bakłażana na zimę
james3035, stock.adobe.com
0

Wolisz pikantne przekąski, lubisz azjatyckie jedzenie i lubisz koreańskie marchewki? W takim razie na pewno potrzebujesz tego przepisu! W nim powiem Ci, jak prawidłowo gotować bakłażany w tych samych tradycjach. I jak zwinąć je w słoiki, aby cieszyły się przez cały następny sezon.

Składniki

  • bakłażany - 1 kg
  • marchew - 500 g
  • papryka - 500 g
  • Olej roślinny - 100 ml
  • ocet - 100 ml
  • czosnek - 5 ząbki
  • sól - 1 łyżeczka
  • cukier - 100 g
  • przyprawy i przyprawy (Koreański) – 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obrać bakłażana, pokroić w kostkę i smażyć na złoty kolor.

Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce i cienko pokrój paprykę.

Wymieszaj wszystkie składniki i pozostaw na pół godziny.

Warzywa szczelnie włożyć do słoików, zalać pozostałą marynatą i sterylizować przez kolejne 15 minut.

Rzuć bakłażanem na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy