moroszka we własnym soku z cukrem na zimę

40 min
4 porcje
Moroszka we własnym soku z cukrem na zimę
0

Jeśli nadal nie wiesz, jak zachować świeżość maliny moroszki, smaczną i pełną zdrowych witamin, powinieneś przyjrzeć się temu przepisowi. Moroszka we własnym soku z cukrem to świetna opcja na zachowanie jagód na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jagody, pozwól wodzie spłynąć i zacznij robić dżem.

Weź 4 półlitrowe słoiki i złóż jagody. Warstwa jagód, warstwa cukru i tak dalej do samej góry.

Włóż słoiki do piekarnika nagrzanego do 110C na 20 minut. Moroszka zacznie wypuszczać sok, a cukier się stopi.

Po 20 minutach musisz zwiększyć temperaturę do 140C. przytrzymaj dżem przez kolejne 20 minut, wyjmij i zwiń słoiki. Wyślij do ostygnięcia w ciemnym miejscu.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy