ketchup z zielonych pomidorów na zimę

35 min
6 porcji
Ketchup z zielonych pomidorów na zimę
ricardo, stock.adobe.com
0

W sklepie można kupić dziesiątki rodzajów keczupu. Ale warto przyjrzeć się bliżej – i wszystkie okazują się prawie takie same. Nie wspominając nawet o wątpliwych preparatach z konserwantami, wzmacniaczami i aromatami. Proponuję zrobić keczup w domu, a nie prosty, ale z zielonych pomidorów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiksuj pomidory, paprykę, zioła, cebulę i czosnek za pomocą blendera.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować przez 15 minut.

Ponownie zmielić blenderem i zmielić przez sito.

Dodaj cukier, sól, ocet i przyprawy do smaku.

Gotuj keczup przez kolejne 5-7 minut i włóż do czystych, suchych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy