adjika z chrzanem na zimę

20 min
6 porcji
Adżika z chrzanem na zimę
elenabarfoto, stock.adobe.com
0

Miłośnicy pikantnych przypraw pokochają ten przepis. Możesz gotować adjika z chrzanem na zimę zarówno z pomidorami, jak i bez. Podoba mi się pierwsza opcja. Pod koniec gotowania dodaj trochę octu. Dzięki niemu obrabiany przedmiot jest lepiej przechowywany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz korzeń chrzanu. Rozłóż czosnek na ząbki i obierz.

Pokrój ostrą paprykę wzdłuż i obierz nasiona.

Przełóż pomidory, ostrą paprykę, czosnek i korzeń chrzanu przez maszynę do mięsa.

Dodaj sól i chmiel-suneli. Dobrze wymieszaj i pozostaw na 15 minut.

Gotuj przez 10 minut, wlej ocet i natychmiast zdejmij z ognia.

Napełnij przygotowane słoiki gorącą adjiką, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy