dżem z dyni i jabłek

50 min
4 porcje
Dżem z dyni i jabłek
Maria Brzostowska, stock.adobe.com
0

Dżemy dyniowe zawsze są bardzo smaczne i aromatyczne. Od dawna nie wyobrażam sobie bez nich jesieni i zimy. Dynia doskonale komponuje się z różnymi owocami. Na przykład, oto mój ulubiony przepis z jabłkami. I możesz użyć dowolnej odmiany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz dynię i jabłka i drobno posiekaj.

Dodaj starty imbir i wodę.

Dusić przez 20 minut do miękkości i zmielić blenderem lub zmielić przez sito.

Dodaj cukier do puree i ponownie zagotuj.

Gotuj dżem przez kolejne 15-20 minut i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy