desery 20.07.2023

pianki pistacjowe

45 min
4 porcje
Prawoślazu pistacjowego
dakinya, stock.adobe.com
0

Wszystkim miłośnikom słodyczy i po prostu miłośnikom pianek naprawdę radzę gotować je w domu, ponieważ tylko w ten sposób możesz eksperymentować z dowolnymi smakami i opcjami. Na przykład pianki pistacjowe. Znalezienie takiego w sklepie, jeśli to możliwe, jest problematyczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij mus jabłkowy mikserem.

Dodaj zmielone pistacje do mąki i ponownie ubij.

Ubij białko i kontynuuj ubijanie, aż będzie puszyste.

Zagotuj wodę z cukrem i agarem i gotuj przez 5 minut.

Kontynuując ubijanie masy białkowej, wlej syrop cienkim strumieniem.

Ubijaj jeszcze przez kilka minut i ułóż pianki na pergaminie za pomocą strzykawki do ciasta.

Pozwól piance zestalić się na stole.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy