sok pomidorowy przez sokowirówkę na zimę

1 godz. 0 min.
3 porcje
Sok pomidorowy przez sokowirówkę na zimę
Oksana Klimenko, stock.adobe.com
0

Domowy sok pomidorowy jest obowiązkowym zbiorem wielu gospodyń domowych. Po wypróbowaniu go na zawsze zapomnisz o pomidorze kupionym w sklepie. Przygotowanie soku nie jest trudne, a ilość gotowego napoju zależy od sokowirówki, rodzaju pomidorów i czasu gotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pomidory opłucz, lekko osusz i pokrój w dowolne plasterki.

Przełóż przygotowane pomidory przez sokowirówkę.

Dodaj sól do soku, zagotuj, mieszając i usuwając pianę, a następnie zmniejsz ogień i gotuj sok przez 30-45 minut, w zależności od odmiany pomidorów. W razie potrzeby możesz dodać trochę cukru, jeśli pomidory są kwaśne.

Wlej gorący sok pomidorowy do sterylnych słoików i zwiń. Przechowuj przedmiot w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy