arbuzy we własnym soku na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Arbuzy we własnym soku na zimę
Ivanna Pavliuk, stock.adobe.com
0

Chcesz zachować świeży smak arbuza przez całą zimę? Wybierz dojrzałe arbuzy, aby ich miąższ był jak najbardziej soczysty i słodki. Taki przedmiot może być przechowywany przez długi czas, używany samodzielnie lub do przygotowywania koktajli, innych napojów i deserów.

Składniki

  • arbuz - 1.5 kg
  • kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka
  • cukier - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz miąższ arbuza ze skórki i nasion.

Pokrój losowo, wymieszaj z cukrem i kwasem cytrynowym i pozostaw na godzinę.

Włóż miąższ z sokiem do słoików i sterylizuj we wrzącej wodzie przez 25 minut.

Rzuć arbuzy na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy