namoczone jabłka z musztardą na zimę

20 min
4 porcje
Namoczone jabłka z musztardą na zimę
kodrjan, stock.adobe.com
0

Uwielbiam gotować na zimę, a namoczone jabłka z musztardą to jedno z ulubionych dań mojej rodziny. Ten przepis odziedziczyłem po babci i od tego czasu stał się prawdziwym klasykiem w mojej książce kucharskiej. Jabłka polane marynatą musztardową są doskonale przechowywane i idealnie komponują się z mięsem i serem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj jabłka i włóż do wystarczająco dużego pojemnika z liśćmi porzeczki.

Zagotuj 5 litrów wody z solą i cukrem i dodaj musztardę w proszku.

Niech marynata ostygnie i polej jabłka.

Ustaw ucisk na górze i wyślij jabłka do piwnicy na około miesiąc.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy