dżem figowy z pektyną bez cukru

25 min
8 porcji
Dżem figowy z pektyną bez cukru
Lumixera, stock.adobe.com
0

Dojrzałe figi są tak słodkie, że można je spokojnie ugotować bez cukru. Właściwie to zwykle robię. Dzisiaj postanowiłem podzielić się z wami ulubionym przepisem na dżem figowy z pektyną bez cukru. Podaruj rodzinie niezwykły przysmak!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj pektynę z wodą i pozostaw na 10-15 minut.

Figi opłucz i osusz ręcznikiem papierowym.

Obierz owoce, pokrój na małe kawałki i umieść na patelni z grubym dnem.

Umieść na małym ogniu i gotuj przez 5 minut.

Wlej półfabrykat pektynowy i gotuj przez 5-7 minut.

Włóż gorący dżem do przygotowanych słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy