bakłażan po ormiańsku na zimę

50 min
8 porcji
Bakłażan po ormiańsku na zimę
5ph, stock.adobe.com
0

W niektórych przepisach bakłażany w stylu ormiańskim są przygotowywane przez nadziewanie całych pieczonych warzyw. Ale wtedy musisz wybrać odpowiednie naczynia, w których wygodnie byłoby je przechowywać. Wypróbuj moją wersję przedmiotu obrabianego. Gwarantuję, że ci się spodoba!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana i obraną paprykę na małe kawałki.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, ułóż warzywa i piecz przez 25-30 minut w temperaturze 200 stopni.

Drobno posiekaj zioła, ostrą paprykę i obrany czosnek.

Włóż pieczone warzywa do słoików, posypując czosnkiem, ostrą papryką i ziołami.

Wymieszaj masło z solą i wlej do słoików.

Zamknij szczelnie pokrywkami i przechowuj w ciemnym, chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy