pomidory w soku pomidorowym na zimę

1 godz. 30 min.
2 puszki
Pomidory w soku pomidorowym na zimę
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Pomidory w soku pomidorowym to uniwersalny preparat na zimę. Całe pomidory ze słoika to świetna przekąska na stole, a sok pomidorowy nadaje się do różnych sosów lub sosów. Spróbuj gotować-jest szybki i ekonomiczny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pomidory. Przepuść duże soczyste owoce przez sokowirówkę, pozostaw małe w całości.

Włóż sok pomidorowy do ognia, zagotuj, dodaj sól i cukier.

Wstępnie wysterylizowane słoiki napełnij szczelnie małymi pomidorami, włóż liść laurowy, kolendrę i goździki.

Zagotuj wodę. Zalej pomidory w słoikach wrzącą wodą, przykryj pokrywkami i pozostaw na 25-30 minut.

Następnie spuść płyn ze słoików i napełnij słoiki do góry wrzącym sokiem pomidorowym.

Zwiń słoiki z półfabrykatem, odwróć do góry nogami, zawiń i ostudź. Przechowuj pomidory w puszkach w soku pomidorowym w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy