kompot wiśniowy bez pestek na zimę

30 min
4 porcje
Kompot wiśniowy bez pestek na zimę
Tamara sushko / Eee, stock.adobe.com
0

Zwykle wiśnie są zwijane w całości w słoikach, aby nie tracić czasu na usuwanie nasion. W kompocie to nie jest takie ważne. Ale nadal, jeśli wolisz jeść jagody z kompotu bezpośrednio łyżką, możesz pozbyć się nasion.

Składniki

  • wiśnia - 1 kg
  • cukier - 1.5-2 szklanki
  • woda - 4 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj wiśnie, usuń pestki w dowolny dogodny sposób i wyślij jagodę do sterylnych słoików.

Przykryj cukrem, zalej wrzącą wodą i sterylizuj słoiki w garnku z wodą przez 10-15 minut.

Zwiń kompot wiśniowy na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy